Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sursele de finanțare ale mediilor electronice vor fi transparente

21 iul. 2014,, 13:15   Societate
2621 0
Foto: gsp.ro
Datele despre proprietarii mediilor de comunicare electronice, precum și despre sursele de finanțare a acestora vor fi făcute publice. Un proiect de lege corespunzător a fost adoptat astăzi de către deputați, în prima lectură. Proiectul de lege prevede revizuirea anumitor prevederi ale Codului audiovizualului, în special, ale celor referitoare la transparența surselor mass-media aflate în proprietate, dar și pentru asigurarea accesului publicului la informațiile despre proprietarii surselor mass-media.

Titularii licențelor vor trebui să prezinte anual pînă la 1 mai un raport cu privire la activitatea instituției mass-media, precum și să indice adevăratul proprietar și sursele de finanțare ale acestuia.

Au fost introduse schimbări şi în procesul de obținere a licenței pentru difuzare. Publicarea informațiilor despre candidați va trebui făcută pe site-ul Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), în termen de trei zile de la depunerea cererii de participare la concurs. Membrii CCA au dreptul să solicite informații suplimentare cu privire la proprietar și relațiile juridice ale acestuia cu persoanele afiliate.

În cazul în care solicitantul nu transmite informațiile și documentele necesare prevăzute de reglementările legale, CCA poate respinge cererea de eliberare a licenței.

Proiectul trebuie adoptat de Parlament în a doua lectură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?