X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Judecător luat sub aripa CSM, după ce Procuratura a cerut dosar penal

16 iul. 2014,, 07:30   Societate
4107 0
Foto: jurnal.md
Un magistrat din cadrul Judecătoriei Centru a capitalei va fi cercetat disciplinar, după ce ar fi dispus eliberarea din arest a unui inculpat în mod ilegal. Deși Procuratura Generală a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-și dea acordul pentru intentarea unui dosar penal pe numele judecătorului, CSM a respins demersul.

Potrivit procurorilor, judecătorul a dispus în mod ilegal eliberarea unui inculpat în „dosarul Fisc”și cercetarea acestuia în arest la domiciliu. Ulterior, bărbatul a evadat, fiind anunţat de procurori în căutare internaţională. Oamenii legii susțin că judecătorul a emis această încheiere în condiţiile în care un alt figurant în „dosarul Fisc” se afla deja în căutare generală, după ce, la fel, fusese eliberat de judecători în arest la domiciliu şi a dispărut.

În urma acestor acțiuni, procurorii au calificat încheierea emisă de judecător drept neîntemeiată, argumentînd că într-un asemenea caz de corupție era necesară prelungirea termenului de arest al inculpatului. Demersul procurorului general, Corneliu Gurin, pentru începerea urmării penale pe numele judecătorului a fost însă respins de CSM, care a decis să intenteze o procedură disciplinară în privința magistratului.

Potrivit procurorilor, în ultimul timp se atestă tot mai multe cazuri în care instanţele de judecată nu aplică măsuri preventive pe măsura gravităţii faptelor comise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?