Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ucraina: Șefii proruși din Donețk și Lugansk, vizați de sancțiunile UE

12 iul. 2014,, 18:00   Externe
4479 1
Foto : lenta.ru
Principalii responsabili din republicile autoproclamate Donețk și Lugansk, din estul separatist al Ucrainei, au fost adăugați sîmbătă pe lista UE a separatiștilor ucraineni proruși sancționați pentru implicarea lor în conflictul ucrainean.

Aleksandr Borodai, 'premierul Republicii Populare Donețk (RPD)', figurează printre cele 11 persoane ale căror nume au fost publicate sîmbătă în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Alături de Borodai, sunt vizați 'ministrul securității' din RPD, Aleksandr Hodakovski, 'vicepremierul' Aleksandr Aleksandrovici și 'ministrul informației' Aleksandr Hriakov, acesta din urmă fiind prezentat ca 'responsabil pentru activitățile de propagandă proseparatiste' la Donețk.

UE a decis totodată sancționarea 'președintelui Consiliului suprem al Republicii Populare Lugansk', Aleksei Kariakin, și a 'miniștrilor' de interne și al apărării din această regiune.

Pe lista UE figurează de asemenea Nikolai Kozițin, prezentat drept 'comandantul luptătorilor cazaci' acuzați de acțiuni împotriva forțelor guvernamentale ucrainene, potrivit Bruxelles-ului.

Decizia sancționării acestor persoane a fost oficializată vineri, la Bruxelles, de către ambasadorii celor 28 de state membre ale UE, în urma unei dezbateri.

Cele unsprezece persoane se adaugă celor 61 de oficiali proruși sau ucraineni deja sancționați prin înghețarea activelor bancare și interdicții de viză, 'pentru a fi comis acte prin care au compromis integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?