Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ucraina: UE adaugă 11 nume pe lista persoanelor supuse sancțiunilor

11 iul. 2014,, 18:24   Externe
4414 0
Foto : agerpres.ro
Uniunea Europeană a adăugat vineri 11 nume pe lista persoanelor care fac obiectul unor sancțiuni specifice pentru responsabilitatea lor în criza din Ucraina, în contextul situației grave din această țară, informează un comunicat al Consiliului UE.

Cele unsprezece persoane, ale căror nume vor fi publicate sîmbătă în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, se adaugă celor 61 de oficiali proruși sau ucraineni deja sancționați prin înghețarea activelor bancare și interdicții de viză, pentru că au atentat la suveranitatea Ucrainei, a indicat sursa citată.

"Având în vedere gravitatea situației în partea de est a Ucrainei, Consiliul a extins lista de persoane care fac obiectul unor sancțiuni specifice, pentru comiterea unor acte care pun în pericol integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei", potrivit comunicatului Consiliului.

Aceasta decizie a fost oficializată vineri, la Bruxelles, de către ambasadorii celor 28 de state membre ale UE, după o dezbatere. Cele 11 persoane sunt separatiști ucraineni proruși, dintre care unii au dublă cetățenie, potrivit unei surse diplomatice citate de AFP.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?