Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

SBU a anunțat despre anihilarea tentativei de "acaparare a puterii" în regiunea Odesa

12 iul. 2014,, 00:27   Externe
8849 7
Foto : bm.img.com.ua
Serviciul de Securitate al Ucrainei declară neutralizarea unui grup de bărbați înarmați care ar fi intenționat să acapareze pe cale armată puterea în regiunea Odesa, transmite REGNUM cu referire la serviciul presa al SBU.

În special, serviciul de securitate ucrainean declară despre reținerea unui cetățean rus, Alexandr Iakimenko și cetățeanul Ucrainei Iuri Trofimov. Potrivit SBU, ei erau organizatorii unei rețele de "diversioniști", în care ar fi trebuit să intre aproximativ 50 de persoane. În timpul percheziției de la reținuți au fost confiscați bani, documente și arme. SBU acuză serviciile speciale ruse de organizarea rețelei.

"Serviciile speciale ale Rusiei au creat și au secretizat o rețea de spionaj. Intenționau să acapareze puterea și să creeze o formațiune de marionetă - republica populară Odesa. SBU a stabilit că statul major al rezidenților număra 50 de oameni. Fiecare își avea un rol bine determinat în rebeliunea planificată. Era pregătit planul acaparării violente a puterii, acțiunii grupurilor de luptă care așteptau semnalul din Rusia. În timpul percheziției au fost confiscate recomandări metodice pentru activitatea de spionaj, hărți topografice detaliate cu însemne ale amplasării obiectivelor militare și strategice din regiune, date despre sistemele de protecție, conducători. SBU a confiscat listele de militanți dintre persoanele din regiune, cu indicarea sarcinilor detaliate de sabotaj", - a declarat serviciul de presă.

SBU a declarat, de asemenea, despre descoperirea unor documente care arată că grupul era finanțat din Rusia, dar nu a precizat ce fel de documente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?