Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Rosselhoznadzor ar putea interzice importul de fructe din Moldova

11 iul. 2014,, 12:00   Economie
4583 3
Foto: moldovenii.md
Rosselhoznadzor ar putea impune restricții temporare la importurile în Rusia de fructe și legume din Republica Moldova, informează NOI.md.

Acest lucru este precizat în scrisoarea pe care instituția rusă a expediat-o la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova. În scrisoare se subliniază că problema impunerii acestor restricții va fi examinată în cazul noilor depistări de obiecte de carantină în produsele importate în Rusia din Moldova.

Rosselhoznadzor a constatat cu regret încălcarea cerințelor fitosanitare ruse în furnizarea de produse vegetale din Moldova în Rusia. S-a menționat că în 2013, în produsele de origine moldovenească (mere, prune), importate în Rusia, în 15 cazuri a fost identificată molia orientală (Grapholitha molesta Busck.). Pe 9 iulie 2014 a fost înregistrat un nou caz de depistare a acestui dăunător într-un lot de caise de origine din Republica Moldova. Serviciul fitosanitar rus subliniază că aceste fapte îi trezesc îngrijorarea în preajma sezonului livrărilor masive de produse din Moldova în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?