X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

IRU s-a implicat în conflictul fondatorilor AITA

8 iul. 2014,, 10:15   Societate
5210 0
Foto: infomarket.md
În conflictul fondatorilor Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) s-a implicat Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU).

Agenţia "Infotag" a aflat din surse sigure că luni dimineaţă delegaţia IRU, formată din trei persoane, s-a întrunit cu conducerea Serviciului Vamal şi a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, la oficiul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, pentru a discuta şi analiza cauzele conflictului şi metodele de soluţionare.

Reprezentanţii IRU intenţionează să verifice şi siguranţa carnetelor TIR, documentaţia din oficiul asociaţiei, precum şi legitimitatea alegerii noilor reprezentanţi ai AITA la posturi înalte. Se ştie că în prezent preşedinte al AITA este Grigore Bernavschi. El a fost ales în februarie 2014, cînd un grup de fondatori ai asociaţiei, convocînd o adunare generală a încetat anticipat competenţele Consiliului şi ale preşedintelui de atunci al AITA, Vladimir Florea.

Însă atunci Ministerul Justiţiei a declarat nelegitimă decizia adunării. Pe 2 iulie instanța de judecată a emis o decizie de interzicere Ministerului Justiţiei de a înregistra modificările din documentele de fondare a AITA, adoptate pe 30 iunie de adunare, pînă la încheierea litigiului. Instanţa de judecată a obligat conducerea asociaţiei, în frunte cu Bernavschi, să nu-i împiedice pe Pendiurin şi Florea să-şi îndeplinească funcţiile de secretar şi preşedinte al asociaţiei. Pendiurin pe 3 iulie, împreună cu executorul judecătoresc şi paza a încercat să intre în clădire pentru îndeplinirea deciziei, dar noii conducători nu le-au permis să intre. Pe 4 iulie Bernavschi a primit un nou extras din registru, în care se vorbea că a fost înregistrat ca preşedinte al AITA.

"Sper că delegaţia IRU va ajuta la rezolvarea situaţiei, deoarece transportatorii nu pot lucra. Deja există aresturi ale transportatorilor, care sînt consideraţi contrabandişti din cauza invalidităţii carnetelor TIR", a spus interlocutorul agenţiei.

Din cauza conflictului dintre fondatorii AITA Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU) a sistat validitatea carnetelor TIR pentru Moldova. În consecință, toate carnetele, cele de la depozit şi emise transportatorilor, au devenit ilegale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?