Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Coreea de Nord face apel la încetarea stării conflictuale din Peninsula Coreea

7 iul. 2014,, 12:00   Externe
3302 0
Foto: agerpres.ro
Coreea de Nord a făcut apel luni la încheierea stării conflictuale din Peninsula Coreea și la îmbunătățirea relațiilor dintre nord și sud, relatează agenția oficială nord-coreeană KCNA, preluată de Xinhua.

Republica Populară Democrată a Coreii (RPDC) a făcut o propunere în patru puncte în care și-a detaliat principiile și pozițiile cu privire la detensionarea situației din peninsulă și la realizarea unei 'reunificări independente' a națiunii, cu o zi înainte de comemorarea a 20 de ani de la moartea fostului său conducător Kim Il-sung.

Guvernul nord-coreean a făcut apel la ambele componente ale Peninsulei Coreea să pună capăt ostilităților și confruntărilor și să meargă împreună pe o cale a reconcilierii și unității, conform unui comunicat citat de KCNA. Acesta a caracterizat situația din peninsulă ca fiind 'gravă', în condițiile în care orice remarcă sau mică fricțiune ar putea avea urmări catastrofale.

În context, RPDC i-a cerut Coreii de Sud să ia o decizie îndrăzneață și să renunțe la abordarea sa confruntațională și să suspende orice fel de exerciții militare îndreptate împotriva Nordului pe care intenționează să le efectueze cu 'entități exogene'. De asemenea, comunicatul face apel la ambele părți să respingă dependența de 'străini' și să își soluționeze toate problemele prin eforturi proprii.

'Nordul și Sudul nu ar trebui să cadă niciodată victime în fața străinilor dornici să prindă pește în ape tulburi prin divizarea Coreii', potrivit aceleiași surse. În fine, regimul comunist a sugerat ca ambele părți să caute să obțină o 'reunificare rezonabilă', dat fiind că cetățenii de ambele părți ale graniței și-au exprimat dorința pentru o reunificare prin intermediul unei 'formule federale', în care sisteme ideologice și sociale diferite să coexiste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?