Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Încă 60 de companii din Moldova au primit dreptul de a exporta fructe în Rusia

7 iul. 2014,, 10:30   Economie
5174 0
Foto: moldovenii.md
Rosselhoznadzor a extins lista organizațiilor exportatoare de produse vegetale din Republica Moldova în Federația Rusă cu 60 de companii, informează NOI.md.

Astfel, acum deţin dreptul de a livra fructe în Rusia, în total, 308 de companii din Republica Moldova, și nu 248, cîte erau anterior. Ceva mai devreme, în cadrul întrevederii şefului serviciului Rosselhoznadzor, Serghei Dancvert, cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, şi directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula, s-a vorbit despre faptul că livrările de mere din Moldova în Rusia sînt mai mult decît modeste, pe fundalul creşterii livrărilor de mere din Polonia pe piața rusă.

Părțile au decis atunci să-și intensifice cooperarea în producția și exportul de fructe, discutînd subiectul privind sistemul de control al cantităţii reziduurilor de pesticide și a celor chimice din produsele vegetale livrate de către Republica Moldova în Rusia, precum și cel referitor la cooperarea moldo-rusă în domeniul asigurării securității la furnizarea materialului săditor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?