Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Comuniștii au organizat un boicot în Parlament

2 iul. 2014,, 11:54   Politică
4369 10
Foto: noi.md
Reprezentanții fracțiunii comuniștilor au refuzat să participe la sesiunea de întrebări-răspunsuri organizată astăzi în Parlament, cu ocazia ratificării Acordului de asociere cu UE. Președintele fracțiunii PCRM, Maria Postoico, a calificat dezbaterea organizată astăzi drept un show politic.

„Graba cu care vreți să adoptați acest document este evidentă. Patosul cu care promovaţi acest eveniment nu lasă spaţiu pentru dezbateri, pentru analize, pentru îmbunătăţiri. Noi considerăm că această parte a show-ului – rundă de întrebări şi răspunsuri – este inutilă. Noi nu vom participa", a declarat Postoico în urma discursului susținut de premierul Iurie Leancă pe marginea proiectului privind Acordul.

Deși nu au adresat întrebări raportorului, deputații comuniști au rămas în sala de ședințe a Parlamentului.

De cealaltă parte, Iurie Leancă, a declarat de la tribuna centrală a Parlamentului că Acordul de asociere cu UE este un bilet pentru viitorul țării. Leancă s-a referit și la campania inițiată de unele formațiuni politice împotriva integrării europene, pe care a calificat-o drept agresivă și primitivă. În acest sens, șeful executivului i-a îndemnat pe cetățeni să nu se teamă de schimbările ce urmează să aibă loc în urma asocierii la UE.

„Moldova a pierdut prea mult timp pentru a-și permite luxul de a-l pierde în continuare. Moldova va deveni mai atractivă pentru investitori, iar investițiile generează locuri de muncă și bunăstare. Europa înseamnă reguli egale pentru toți, instituții care să servească tuturor, o piață care să asigure dezvoltarea tuturor. Acesta este proiectul nostru pentru Moldova”, a argumentat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?