X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Voronin a declarat că doar membrii PCRM vor candida la funcţia de deputat din partea partidului

1 iul. 2014,, 13:15   Politică
3893 5
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat că la viitoarele alegeri parlamentare din 30 noiembrie doar membrii partidului vor deveni candidaţii de deputat pe listele PCRM-ului. Potrivit agenţiei "Infotag", politicianul a făcut acest anunț luni seara, în timpul unei apariţii la postul de televiziune TV7.

Potrivit agenţiei "Infotag", Voronin a evitat să răspundă la întrebarea dacă îl va recomanda pe fostul ideolog al PCRM-ului, Mark Tkaciuk, (căruia i s-a retras recent calitatea de membru al Comitetului Central şi al Comitetului Executiv Politic al PCRM - "I"), pentru listele de candidaţi de deputat.

"Toţi candidaţii sînt propuşi de organizaţiile primare. Le avem în număr de două mii. Aprobarea finală a listelor are loc la Plenara CC al PCRM. Strict vorbind, aceasta este o activitate pur internă a partidului, iar dumneavoastră (jurnaliştii - "I") vă băgaţi în ea. Aşadar, calitatea de membru al PCRM, de data aceasta, va deveni unul dintre principiile de bază în selectarea candidaţilor de deputat", a spus el, subliniind că nu a văzut nici un fel de liste care să fi condiţionat eliminarea ulterioară a lui Tkaciuk şi a anturajului său. "Nu ştiu la care liste vă referiţi", a spus Voronin.

Despre Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean, eliminaţi din organele de conducere ale partidului, Voronin a spus că sînt nişte "băieţi constructivi, care au potenţial".

"În partidul nostru totul este bine. Ne pregătim pentru alegeri. Avem întrebări constructive. Cei trei, care au plecat, au dorit-o ei înşişi. Au scris cereri. Mai mult nu vă spun nimic. Este o problemă internă a partidului. Conflictul s-a consumat şi punct", a declarat Voronin, avînd în vedere eliminarea de scandal a "grupului Tkaciuk" din conducerea PCRM-ului.

Fostul președinte a recunoscut că a simţit că în partid există democraţie atunci cînd Petrenco, în timpul scandaloasei plenare a PCRM-ului, s-a exprimat pe seama lui că "regele este gol".

"La noi funcţionează centralismul democratic – minoritatea se supune majorităţii şi acest fapt spune totul", a mai afirmat Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?