Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Procurorul capitalei acuză un magistrat de protejarea unui traficant de droguri

26 iun. 2014,, 16:36   Societate
3782 0
Foto: timpul.md
Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, acuză un subaltern de-al său și un judecător de complicitate la comiterea unei ilegalități puse la cale cu scopul de a-l scăpa de pușcărie pe un traficant de droguri. Procurorul a relatat pentru NOI.md că cei doi reprezentanți ai structurilor de drept ar fi ajuns la o înțelegere pentru a mușamaliza cazul.

Potrivit lui Ion Diacov, traficantul a fost reținut cu o cantitate mare de droguri asupra sa încă în 2013. Deși procurorul care a instrumentat cazul a cerut 14 ani de detenție pentru bărbat, solicitarea a fost respinsă de judecătorul Lilia Vasilevici, care l-a condamnat pe traficant la patru ani de închisoare cu suspendare.

„Se știe că acolo unde figurează sume mari de bani nu se trece fără ca vreun infractor să nu fie protejat. Am cerut 14 ani de închisoare pentru traficant, însă judecătoarea Vasilevici a pronunțat o decizie vădit ilegală, făcînd intenționat referire la o procedură din Codul penal. Știind că decizia va fi atacată, ea nu putea să meargă la așa ceva de una singură”, a explicat Diacov pentru NOI.md.

Deși sentința a fost contestată ulterior la Curtea de Apel, iar inculpatul condamnat la șapte ani de închisoare, acesta se află deocamdată în libertate, cazul urmînd a fi examinat și de Curtea Supremă de Justiție.

Ion Diacov a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii și la Consiliul Superior al Procurorilor, prin care cere sancționarea procurorului și judecătorului implicați în acest caz. Procurorul a precizat că situația în ceea ce privește traficul și consumul de droguri în Republica Moldova este una gravă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?