X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Instituțiile în care moldovenii au cea mai mare încredere

24 iun. 2014,, 12:03   Societate
2328 0
Foto: nsgorod.ru
Majoritatea cetățenilor moldoveni continuă să fie preocupați de problemele sărăciei, lipsei locurilor de muncă, corupției și prețurilor ridicate la serviciile comunale. Este concluzia unui sondaj de opinie prezentat astăzi de Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova.

Datele sondajului arată că o bună parte din populație nu resimte efectele reformelor demarate de actuala guvernare. Aceștia consideră că în prezent Republica Moldova este afectată cel mai mult de prețurile mari la carburanți, fluctuațiile cursului valutar, povara fiscală și fenomenele care au avut loc la Banca de Economii.

În ceea privește rata de încredere în instituțiile statului, studiul arată că cea mai mare parte dintre respondenți își exprimă predilecția pentru Biserică – 73 la sută. Pe poziția a doua s-a clasat presa, în care are încredere circa 47 la sută din intervievați, iar pe a treia – primăriile, cu o rată de încredere de 46 la sută. Alte instituții nominalizate în top sînt armata – cu 38%, poliția - cu 29 la sută, Guvernul – cu 25%, Președinția – 24% și Parlamentul cu o rată a încrederii de 21 la sută.

Sondajul mai arată că majoritatea cetățenilor consideră că Moldova nu se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 20 la sută dau o apreciere pozitivă modului în care se dezvoltă țara.

Menționăm că sondajul fost realizat în perioada 26 mai – 10 iunie marja eroare fiind de +/- 3 la sută. Datele au fost colectate din 12 localități rurale și urbane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?