X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Acordul de asociere cu UE ar putea fi ratificat săptămîna viitoare

23 iun. 2014,, 16:45   Politică
3316 3
Foto: noi.md
Legislativul de la Chișinău ar putea ratifica Acordul de asociere cu UE săptămîna viitoare, la propunerea spicherului Igor Corman, transmite NOI.md. Anunțul a fost făcut astăzi de oficial în cadrul unei vizite de lucru la Cahul, informează NOI.md.

Președintele Parlamentului a specificat că va propune examinarea documentului în regim de urgență, după ce acordul va fi semnat pe 27 iunie. „După semnare, Acordul de asociere va ajunge imediat în Parlament. Voi propune să fie examinat în regim de urgență în cadrul procedurilor legislative și îl voi înainta spre ratificare săptămîna viitoare”, a menționat Corman.

Spicherul a ținut să precizeze că Acordul prevede atît perioade de tranziție, cît și posibilitatea de renegociere, în cazul în care vor exista dezavantaje pentru agricultori. Demnitarul a dat asigurări că Acordul de asociere a fost negociat exclusiv în favoarea Republicii Moldova.

Precizăm că fracțiunea Partidului Comuniștilor se opune semnării Acordului, iar reprezentanții acesteia au anunțat deja că nu vor vota pentru ratificarea documentului. Mai mult, deputații comuniști au avertizat că mai multe prevederi ale acestui acord sînt neconstituționale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?