X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Un subofiţer al Armatei Naţionale este acuzat de activitate criminală

23 iun. 2014,, 13:30   Societate
3575 0
Foto: noi.md
Subofiţerul Armatei Naţionale a Moldovei, Tudor Colun, este acuzat de activitate ilegală.

Potrivit agenţiei "Infotag", citînd Serviciul de presă al Ministerului Apărării, Colun era responsabil de gestionarea bunurilor materiale din depozitul Regimentului Rachete Antiaeriene. Pe 16 iunie el a fost reţinut de organele de forţă, fiind acuzat de implicare în activitatea grupului criminal, la membrii căruia au fost găsite fiole cu venin de viperă.

Investigaţia internă a constatat că Colun doar a oferit persoanelor implicate în dosarul „veninului de viperă” un număr de fiole de sticlă destinate pentru aparatul VPHR ( analizator al componenţei gazelor în aer - "I").

"Colun este vinovat şi de neglijenţă, deoarece fiolele erau stocate la depozit şi urmau a fi nimicite, deoarece aveau termenul expirat şi nu prezentau nici o valoare materială sau pericol pentru societate sau mediu", se vorbeşte în documentul citat.

La moment, subofiţerul se află în arest la domiciliu. Informaţia despre implicarea militarilor în activitatea organizaţiei criminale a fost publicată anterior de un portal din Moldova. Jurnaliştii acestuia afirmă că în afară de Colun, din grupare mai făcea parte şi un poliţist.

Săptămîna trecută MAI a informat despre deconspirarea unui grup criminal, membrii căruia au încercat să comercializeze cinci kilograme de venin de viperă, în sumă de $5 mil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?