Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Gazprom consideră că nu mai are "obiect de discuții" cu Ucraina

16 iun. 2014,, 21:55   Externe
4251 7
Foto : agerpres.ro
Directorul Gazprom, Aleksei Miller, a declarat luni că gigantul rus nu mare are 'obiect de discuții' cu Ucraina, după eșecul negocierilor de duminică de la Kiev care a dus la încetarea livrărilor de gaz către fosta republică sovietică, transmite RIA Novosti.

'În ceea ce privește continuarea negocierilor tripartite Rusia-Ucraina-UE, așa cum s-au desfășurat ele în ultimele săptămîni, nu mai există obiect de discuții', a afirmat Miller, în cadrul unei conferințe de presă.

'Subiectul negocierilor nu este introducerea unui sistem de plată în avans, ci rambursarea datoriei ucrainene. Partea ucraineană nu și-a achitat datoria și a fost introdus un sistem de plată în avans', a adăugat șeful Gazprom.

În aceeași conferință de presă, Aleksei Miller a acuzat Ucraina că vorbește de 'un război al gazului' și că practică 'șantajul', fără a face 'o singură propunere' în vederea ajungerii la un compromis.

Ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, a declarat însă că noi negocieri sunt posibile dacă Ucraina își achită 'datoria de 4,5 miliarde de dolari'. ''Noi suntem deschiși dialogului și dorim ca negocierile să continue, dar cu condiția ca datoria să fie achitată'', a afirmat el.

Gazprom a anunțat anterior că, începînd de luni, 16 iunie, va aplica Ucrainei sistemul de plată în avans pentru gazele furnizate, din cauza nerambursării datoriei la livrările de gaze rusești.

În același timp, ministrul ucrainean al energiei, Iuri Prodan, a anunțat luni dimineața că Rusia a 'redus la zero' livrările de gaze către Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?