X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Coaliţia de guvernare va intensifica lupta cu extremismul şi separatismul

16 iun. 2014,, 10:16   Politică
4556 15
Фото: inprofunzime.md
Partidele din Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare au elaborat un proiect comun, ce prevede noi măsuri de combatere şi pedepsire a manifestării actelor de extremism şi separatism.

Deputatul Partidului Democrat (PDM), Sergiu Sîrbu, a comunicat reporterului "Infotag" că "documentul este practic gata pentru înregistrare în Parlament".

"Proiectul este compus din trei părţi. Prima prevede extinderea competenţelor Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), pentru ca în caz de pericol al securităţii, acesta să utilizeze măsuri speciale cum ar fi: interceptarea convorbirilor telefonice, urmărirea figuranţilor cazului, în afara procesului penal. Dar SIS poate recurge la astfel de acţiuni doar cu permisiunea instanţei de judecată", a subliniat el.

A doua parte vizează înăsprirea pedepsei pentru promovarea separatismului. În caz de demonstrare a vinovăţiei, acuzatul riscă pînă la 20 de ani de închisoare.

"În a treia parte, intenţionăm să introducem noi pedepse în Codul Penal pentru manifestarea separatismului teritorial. Scopul nostru este de a asigura stabilitatea şi integritatea teritorială a Moldovei", a menţionat Sîrbu.

El a spus că documentul este pregătit împreună cu SIS, Procuratura Generală şi alte organe de drept.

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Ion Hadârcă, a spus corespondentului "Infotag" că proiectul "este discutat la nivelul grupului de lucru al Consiliului Coaliţiei, iar examinarea acestuia la nivelul conducerii urmează".

Anterior, o propunere similară a fost înaintată de deputaţii PLR, care au înregistrat în Parlament un proiect de lege corespunzător. Potrivit opiniei liberalilor reformatori, în Moldova sînt tot mai multe cazuri de manifestare a separatismului. Colegii lor de Coaliţie, deputaţii PLDM şi PDM, însă nu se grăbeau cu examinarea proiectului la şedinţa plenară, propunînd crearea unui grup de lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?