Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Poroșenko cere UE să introducă noi sancțiuni împotriva Rusiei

15 iun. 2014,, 01:20   Externe
9043 49
Foto: mir24.tv
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, insistă pe introducerea de noi sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, în cazul în care situația din estul Ucrainei nu se va stabiliza. În timpul unei convorbiri telefonice cu președintele francez, Francois Hollande, liderul ucrainean, de asemenea, "și-a exprimat speranța" că Uniunea Europeană va înceta cooperarea tehnico-militară cu Rusia, transmite "Interfax".

Poroșenko a declarat că "în caz de refuz a formațiunilor militare ilegale să înceteze focul pe teritoriul Ucrainei și continuarea acțiunilor menite să destabilizeze situația <...>, decizia UE de a impune sancțiuni sectoriale împotriva Federației Ruse, inclusiv încetarea de cooperare tehnico-militară, trebuie să fie solidară și imediată".

Președintele a anunțat, de asemenea, că intenționează să semneze Acordul de asociere al Ucrainei cu UE în viitorul apropiat și a dat deja instrucțiuni cu privire la pregătirea vizitei sale la Bruxelles, la 27 iunie.

În ajun, președintele Rusiei, Vladimir Putin și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au convenit să organizeze consultări între Rusia, UE și Ucraina la nivel de experți și ministere, în contextul pregătirii semnării acordului de asociere UE-Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?