X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

CM-2014: Olanda s-a revanșat în fața Spaniei

14 iun. 2014,, 07:00   Sport
5320 1
Foto : rg.ru
În cel mai așteptat meci al zilei la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia s-au confruntat finalistele ediției precedente a Cupei Mondiale Spania și Olanda.

Acum patru ani, la CM-2010 din RSA Spania a învins cu scorul de 1-0 și în premieră a devenit campioană mondială, iar Olanda era dispusă să se revanșeze pentru acel insucces. Însă prima repriză a fost dominată de spanioli, care au deschi scorul în minutul 27 prin Xabi Alonso, care a transformat o lovitură de la 11 metri, după faultul asupra lui Diego Costa.

Olandezii au egalat pe final de repriză, cînd un gol superb în plonjon cu capul a înscris Robin van Persie .


„Portocala mecanică” s-a dezlănțuit în repriza secundă. Mai întîi s-a remarcat Arjen Robben, care a înscris în minutul 53 după o pasă de la Blind. Peste 11 minute, după o centrare venită după executarea unei lovituri de pedeapsă a marcat Stefan de Vrij. Unul din eroii meciului, Robin van Persie, a valorificat eroarea portarului spaniol Casillas și și-a trecut în cont o „dublă”, iar în minutul 80 Robben a făcut ca tabelul să arate un incredibil 5:1 în favoarea Olandei.

De menționat, că Spania nu a mai primit 5 goluri într-un meci exact 51 de ani, cînd pe 13 iunie 1963 a cedat într-un meci amical Scoției cu scorul de 2:6.

În celălalt meci al grupei „B” Chile a învins Australia cu scorul de 3:1. Sudamericanii au început în forță și deja în minutul 14 conduceau cu 2:0, după reușitele lui Alexis Sachez și Jorge Valdivia. Australienii au replicat atunci, cînd nu se aștepta nimeni. În minutul 35, Tim Cahill a cîștigat un duel aerian cu apărătorul echipei adverse și a marcat deasupra mîinilor portarului chilian. Fotbaliștii de pe „continentul verde” și-au creat mai multe ocazii de a egala, însă portarul cilian cu un nume semnificativ – Bravo, și-a salvat echipa. Ultimul gol a fost înscris de Beausejour deja în minutele de prelungiri dictate de arbitru.

Încă un meci a avut loc în grupa „A”, în care Mexicul a învins Camerunul cu scorul de 1-0. Unicul gol a fost marcat de Peralta în minutul 61, care primul a ajuns la o minge respinsă de portarul advers. Per ansamblu, selecționata Mexicului a jucat un fotbal mai rapid și și-a creat mai multe ocazii de gol.

Astăzi vor avea loc primele meciuri din grupele „C” și „D”.
Grupa „C”: Columbia – Grecia (cu începere de la 19.00), Coasta de Fildeș - Japonia (04.00)
Grupa „D”: Uruguay – Costa Rica (22.00), Anglia – Italia (01.00).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?