Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Conducerea Primăriei Chişinău, acuzată de fărădelegi

9 iun. 2014,, 15:55   Societate
4162 1
Foto: noi.md
Asociația pentru Prevenirea și Combaterea Crimelor Economice și Corupției acuză autorităţile Chişinăului de faptul că ar fi distribuit ilegal terenuri colaboratorilor instituţiei şi rudelor acestora.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele asociaţiei, Andrei Donică, a spus luni, într-o conferinţă de presă, că pe 3 iunie Consiliul Municipal i-a atribuit 10 ari în centrul Chişinăului procurorului Ion Diacov.

Conform spuselor lui Donică, această decizie este ilegală, pentru că în conformitate cu legea, iniţial trebuie anunţat un concurs, dar aceasta nu s-a făcut şi problema a fost rezolvată încet la Consiliul Municipal.

"Anterior, tot lui Diacov i s-au atribuit 10 ari, astfel, dînsul deţine acum 20 de ari de teren în raionul "pentru săraci". Arenda celor 10 ari în cinci ani îl va costa 177 lei pe an, Diacov nu este singurul căruia Primăria i-a dăruit un teren. Anterior şi secretarul Consiliului Municipal, Valeriu Didenco, a primit şase ari, dar tot îi este puţin şi el a mai acaparat ilegal alţi 8 ari", a spus Donică.

El a mai declarat că pînă acum membrii asociaţiei doar au oferit societăţii informaţia cu privire la ilegalităţile pe care le comite Primăria, dar de acum încolo vor lupta pînă vor învinge, pînă cei vinovaţi vor fi sancţionaţi. În opinia sa, ar trebui traşi la răspundere primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, secretarul Consiliului Municipal, Valeriu Didenco, şi consilierii municipali care au votat pentru astfel de încălcări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?