X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Vlad Plahotniuc comentează posibilitatea formării unui bloc electoral la alegeri

9 iun. 2014,, 12:12   Politică
7144 5
Foto: noi.md
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, susține că problema formării unui bloc electoral între partidele Coaliției, pentru participarea la următoarele alegeri, nu s-a pus deocamdată în discuție. În cadrul unui interviu acordat portalului Unimedia, Plahotniuc a menționat că formațiunea sa nu a decis cum va merge în alegeri.

„Eu nu vă spun nici că vrem, nici că nu vrem. Acest lucru nu s-a discutat, am avut deja chiar opinii publice ale colegilor de coaliție, care au anunțat că nu vor să meargă în bloc și nu văd care ar fi sensul unei astfel de discuții. Acum e important ca fiecare să ne pregătim cît mai bine și să mergem în alegeri capabili să scoatem un scor bun”, a subliniat Plahotniuc.

Democratul a ținut să precizeze că Republica Moldova are nevoie de o guvernare democratică de coaliție, întrucît nu este pregătită să fie guvernată de un singur partid. Totodată, Plahotniuc a vorbit și despre poziția PD-ului față de pactul de neagresiune propus de liberal-democrați pentru perioada campaniei electorale. În opinia lui, acest acord nu va remedia mult situația în campanie.

„Eu cred că sîntem oameni maturi și avem un interes comun – pentru ce ar trebui să ne agresăm în campania electorală? Și dacă cineva vrea să provoace tensiuni, credeți că îl va opri o hîrtie? Pentru PDM lucrurile sînt clare, adversarul nostru nu este pe dreapta, noi avem o problemă suficient de mare pe stînga, ocupată abuziv de comuniști și ne vom lupta să creăm o stîngă social-democrată, de asta are nevoie electoratul de stînga”, a opinat Plahotniuc.

Menționăm că liberal-democrații au venit cu inițiativa încheierii unui acord de neagresiune între liderii partidelor de coaliție – PD, PLDM și PLR, la începutul lunii februarie, argumentînd că astfel va fi asigurată o atmosferă mai bună în cadrul scrutinului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?