X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Din cosmos spre Pămînt se îndreaptă "Antichristul"

7 iun. 2014,, 01:29   Ştiinţă şi IT
17166 2
Foto: vesti.az
SPACE.com anunță ca un asteroid de dimensiuni mari, descoperit recent și denumit "Beast" (bestia), va trece la o distanță sigură de Pămînt la sfarsitul acestei săptămîni.

Asteroidul, cu nume de catalog 2014 HQ124, care are marimea apropiata de a unui stadion de fotbal, nu prezinta niciun risc de a lovi Pămîntul, urmînd sa treaca duminică la peste 1 milion de kilometri distanță, de trei ori mai mare decat cea dintre Pămînt si Lună. Acest asteroid a fost descoperit la 23 aprilie de telescopul spatial Wide-Field Infrared Survey Explorer, aparținînd NASA.

Asteroidul "Beast" are un diametru de aproximativ 352 de metri, conform astronomilor din cadrul Programului Asteroid Watch al NASA, de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California. Asteroidul 2014 HQ124 va trece pe lîngă Pămînt deplasîndu-se cu o viteza de 14 km/s, viteză de 17 ori mai mare decît cea a glonțului pornit dintr-o pușca modernă.

Conform astronomilor, este deconcertant ca un asteroid atît de mare, cu un potențial catastrofal dacă ar fi fost pe o traiectorie tangentă cu planeta noastra, a fost descoperit doar cu două luni înainte de a ajunge în punctul de maximă apropiere de Terra. "(Asteroidul) HQ124 este cel putin de 10 ori mai mare, dacă nu chiar de 20 de ori mai mare decît asteroidul care a rănit mii de oameni, anul trecut, la Celiabinsk, in Siberia", conform astronomului Bob Berman.

NASA estimeaza ca peste 90% dintre asteroizii mari, cu diametrul de peste 1 kilometru, din apropierea relativa a Pămîntului au fost descoperiți. Un asteroid de asemenea dimensiuni ar produce distrugeri imense, la scară globala, daca s-ar ciocni cu Pămîntul. Asteroizii mai mici sînt însă, evident, mai greu de descoperit. Conform estimărilor există 15.000 de asteroizi cu diametrul în jur de 140 de metri in apropierea relativa a Pămîntului, iar dintre aceștia doar 30% au fost observați. Cercetătorii NASA mai estimează ca exista peste 1 milion de asteroizi cu diametrul de aproximativ 30 de metri în apropierea Pămîntului, iar dintre aceștia au fost descoperiți mai puțini de 1%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?