Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Nina Ștanski a plecat din Transnistria... la Viena

4 iun. 2014,, 17:33   Societate
9331 14
Foto: noi.md
Serviciul de presă al ministerului de externe al nerecunoscutei RMN anunță că o delegație transnistreană în frunte cu Nina Ștanski a plecat la Viena, unde în perioada 5-6 iunie, sub președinția sîrbo-elvețiană a OSCE, va avea loc o nouă rundă de negocieri pe problema soluționării diferendului transnistrean.

În cadrul negocierilor partea transnistreană se va axa pe problemele economice, accentul fiind pus pe necesitatea „deblocării activității economice externe a Transnistriei și eliminării barierelor administrative reciproce în comerț”. Totodată, participanții vor discuta și problema liberei circulații.
O atenție aparte reprezentanții Tiraspolului vor acorda problemei „documentării forțate a cetățenilor transnistreni de către organele de resort ale Republicii Moldova”, care s-a acutizat în ultima vreme.

Totodată, reprezentanții Chișinăului și ai Uniunii Europene din nou vor pune în discuție problema accesului fermierilor moldoveni din stînga Nistrului la terenurile agricole care le aparțin și se află după traseul Tiraspol-Camenca. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, și șeful Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola, în cadrul unei conferințe de presă comune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?