X 
Cutremure stiri: 506

Socialiștii cer organizarea unui referendum privind demiterea lui Dorin Chirtoacă

4 iun. 2014,, 14:32   Societate
4166 1
Foto: noi.md
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cere organizarea unui referendum privind demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. O declarație în acest sens a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PSRM, Igor Dodon.

Socialiștii intenționează să desfășoare referendumul pe 30 noiembrie 2014, concomitent cu alegerile parlamentare.

„În oraș s-au comis multe ilegalități. Asupra acestui fapt indică chiar și multiplele rapoarte ale Curții de Conturi și mai multor organizații neguvernamentale. Este vorba despre gestionarea proastă a bugetului municipal, desfășurarea ilegală a mai multor licitații, construcții ilegale, acapararea spațiilor verzi, numărul exagerat de panouri de publicitate și chioșcuri comerciale, repartizarea dubioasă a terenurilor de pămînt unor persoane terțe și multe altele”, a declarat Dodon.

În pofida faptului că ieri Curtea de Apel din Bălți a înregistrat grupul de inițiativă privind organizarea referendumului și a decis că colectarea semnăturilor în favoarea desfășurării plebiscitului va dura 30 de zile, socialiștii intenționează să se adreseze Curții Supreme de Justiție pentru a modifica acest termen pînă la cel puțin 45 de zile.

Totodată, socialiștii intenționează să înregistreze în Consiliul Municipal Chișinău inițiativa privind desfășurarea referendumului pe marginea demiterii lui Dorin Chirtoacă pe 30 noiembrie 2014.

„Chiar dacă magistrații corupți fac tot posibilul pentru apărarea primarului, noi vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca el s-ă zboare din Primărie”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав