Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Parlamentar: Şedinţa de urgență a Parlamentului din cauza bătăii din APG nu este deloc oportună

4 iun. 2014,, 13:15   Societate
2974 0
Foto: noi.md
Deputații din partea Partidului Democrat nu consideră că este necesară organizarea unei şedinţe de urgență a Parlamentului cu privire la situația creată pe teritoriul Găgăuziei, relatează NOI.md, citînd portalul de știri Gagauzinfo.md.

Potrivit democratului Serghei Sîrbu "şedinţa de urgență nu este deloc oportună și PCRM trebuie să aștepte pînă joi, cînd va avea loc şedinţa ordinară a Parlamentului".

"Conform legii, şedinţa de urgenţă nu poate fi organizată într-un timp atît de restrîns, cu condiția că peste două zile se va desfăşura şedinţa ordinară. PCRM să propună joi audieri la această temă.

De menționat că aceasta va fi o încălcare a legislaţiei, pentru că intervenim în afacerile interne ale autonomiei", consideră politicianul.

Potrivit spuselor democratului, "cînd aveau loc bătăi în Parlament, nu a convocat nimeni o reuniune de urgență a ONU sau a APCE. Sînt sigur că deputaţii APG vor fi în stare să rezolve de sine stătător conflictul care a avut loc, fără participarea Chișinăului. În Găgăuzia se desfăşoară aceeași lupta politică ca și în alte raioane și localități. Sperăm ca această problemă să fie rezolvată în mod pașnic", a precizat Sîrbu.

La 3 iunie fracțiunea Partidului Comuniștilor a organizat o şedinţă în cadrul căreia a cerut să fie convocată o şedinţă extraordinară a Parlamentului Republicii Moldova pentru a da o apreciere încercărilor de a înlătura de la putere conducerea legitimă a Găgăuziei, "cu sprijinul autorităților centrale și a organelor de drept".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?