Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Urcare SPECTACULOASĂ în topul celor mai influenți politicieni

4 iun. 2014,, 12:45   Politică
5789 9
Foto: noi.md
Cel mai influent politician al lunii mai este premierul Iurie Leancă, care este urmat în acest top de liderul PLDM, Vlad Filat, și de ministrul de externe, Natalia Gherman. Cel puțin așa arată datele topului elaborat lunar de Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”, pentru luna mai.

Pe poziția a 4-a în clasament se situează președintele Parlamentului, Igor Corman, iar pe locul 5 – liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a urcat trei poziții în top, față de clasamentul precedent. Pe celelalte locuri, de la 6 pînă la 10, s-au plasat în ordine consecutivă președintele Nicolae Timofti, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, ideologul PCRM, Mark Tkaciuk, președintele PD, Marian Lupu, și ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Potrivit autorilor studiului, cea mai spectaculoasă urcare în top îi revine lui Mark Tkaciuk, care a urcat 30 de poziții în clasament, față de cel elaborat în aprilie.

„Topul vine să demonstreze care este potențialul real al politicienilor din Moldova în ajunul campaniei electorale. În top 50 avem schimbări care vor demonstra faptul că înainte de alegeri se produc anumite perturbații în ierarhia principalilor actori politici”, a explicat analistul politic Anatol Țăranu.

Pe de altă parte, lider în topul celor mai influente partide ale lunii mai a rămas PLDM, pe poziția a doua clasîndu-se PCRM, iar pe a treia – PD. Pozițiile următoare în top sînt ocupate de PL, PLR și PSRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?