Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chişinău s-au desfăşurat consultări politice cu reprezentanţii Grupului Vișegrad

4 iun. 2014,, 10:15   Societate
3433 0
Foto: noi.md
Marţi, la Chişinău au avut loc consultări politice cu trimişii speciali ai celor patru state membre ale Grupului Vișegrad (V4 – Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria) în cadrul programului "Parteneriatul Estic".

Potrivit agenţiei "Infotag", viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iulian Groza a adus mulţumiri reprezentanţilor V4 pentru sprijinul acordat parcursului european al Republicii Moldova, precizînd că "autorităţile vor face tot posibilul pentru ca cetăţenii să beneficieze de toate oportunităţile oferite de Acordul de asociere RM-UE".

Reprezentanţii Grupului V4, care au avut o întrevedere şi cu prim-ministrul Iurie Leancă, au reiterat sprijinul oferit procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, pledînd pentru iniţierea unor proiecte care ar veni în susţinerea implementării Acordului de asociere. Ei i-au felicitat pe cetăţenii Moldovei cu prilejul abolirii regimului de vize cu ţările UE.

La rîndul său, Leancă a exprima recunoştinţă pentru suportul acordat de G4 la şedinţa Consiliului European pe 20 martie, cînd a fost adoptată decizia de a accelera semnarea Acordului de asociere cu Moldova, inclusiv crearea Zonei de Comerţ Liber. Potrivit Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, în cadrul întrevederii s-a menţionat necesitatea de a iniţia proiecte comune pe termen lung.

"Pe noi ne interesează experienţa ţărilor V4 la capitolul informării cetăţenilor cu privire la beneficiile aderării la UE", a menţionat premierul.

Grupul de la Vișegrad a fost înfiinţat în 1991. În perioada 1 iulie 2013 – 30 iunie 2014 preşedinţia prin rotaţie a Grupului este deţinută de Ungaria, iar începînd cu 1 iulie va fi preluată de Slovacia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?