X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Coaliţia de guvernare se teme de comunităţile naţionale

3 iun. 2014,, 12:40   Politică
5023 0
Foto: moldnews.md
Lupta comunităţilor naţionale pentru drepturile lor ar putea conduce la slăbirea poziţiilor şi, în consecinţă, la înfrîngerea coaliţiei de guvernare la alegerile parlamentare din toamna aceasta. De această părere este cunoscutul politolog şi deputat Zurab Todua, relatează NOI.md cu referire la portalul de ştiri Gagauzinfo.

El este îngrijorat de faptul că conducerea ţării întreprinde atac după atac asupra minorităţilor naţionale şi tot mai des vorbeşte despre necesitatea lipsirii de autonomie a Găgăuziei în componenţa Moldovei.

„Iniţial au redus programele în limba rusă la televiziunea naţională. Apoi au închis postul NIT, presează ziarele de limba rusă. Acum ei au ieşit cu iniţiativa de anulare a studierii limbii ruse în şcolile moldoveneşti”, spune politicianul.

Politologul a menţionat că conducerea ţării şi „susţinătorii lor occidentali” sînt serios îngrijoraţi că lupta comunităţilor naţionale pentru drepturile şi convingerile lor ar putea clătina poziţiile alianţei de guvernare şi chiar „conduce la înfrîngerea ei”.

„Lor nu le convine lupta comunităţilor naţionale pentru propriile drepturi. Inclusiv referendumul ce a avut loc în Găgăuzia pe 2 februarie. Temerile lor nu sînt întîmplătoare. Iar acum, în ajunul alegerilor, ei şi-au amintit brusc că există reprezentanţi ai diferitor naţionalităţi, au început să meargă prin oraşe şi sate, şi-au amintit că în acest an este aniversarea a 70-a a eliberării Moldovei de cotropitorii fascişti. Astfel, ei încearcă să-şi restabilească imaginea ştirbită de-a lungul anilor aflării lor la putere”, a conchis Todua.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?