Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul ucrainean al Justiției a cerut arestarea activelor companiilor rusești

3 iun. 2014,, 03:34   Externe
6117 6
Foto: obozrevatel.ua
Ministrul ucrainean al Justiției, Pavel Petrenko, s-a adresat procuraturii locale cu propunerea de a aresta proprietatea și activele organizațiilor rusești din toată lumea, în calitate de compensație pentru daunele cauzate de pierderea peninsulei Crimeea, relatează ITAR -TASS.

Petrenko a evaluat prejudiciul adus bugetului ucrainean de pe urma pierderii Crimeei la un trilion și 80 de miliarde de grivne. El a menționat că, în timp, această sumă va crește din cauza "limitării dreptului de a folosi obiecte, proprietăți și zăcăminte minerale".

Cu toate acestea, ministrul nu a dezvăluit numele companiilor rusești care ar putea fi supuse confiscării. El a subliniat că astfel de măsuri sînt preconizate în legislația ucraineană ca " procedura confiscării speciale a proprietății".

Anterior, ministrul Energiei și Industriei Cărbunelui, Iuri Prodan, a spus că Kievul pregătește o acțiune civilă "Gazprom-ului" cerînd prețuri mai mici pentru gaze. Aceasta ar fi fost o parte a unei acțiuni mai mari, de sute de miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?