Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova va fi creată o întreprindere de stat pentru gestionarea gazoductului Iași-Ungheni

29 mai. 2014,, 14:45   Economie
5021 7
Foto: noi.md
În Republica Moldova va fi creată o întreprindere de stat pentru gestionarea gazoductului Iași-Ungheni pe teritoriul țării. Întreprinderea va deveni operatorul livrărilor de gaze naturale prin această conductă, comunică NOI.md.

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind operarea unor amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2014, care prevede că Ministerul Economiei va introduce în capitalul social al noii întreprinderi 8 milioane de lei. Acești bani inițial erau prevăzuți pentru Zona Economică Liberă „Bălți” și acum vor fi redistribuiți.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a menționat că întreprinderea va lua la balanță gazoductul Iași-Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova și va fi operatorul de transportare a gazelor naturale prin această conductă. Noua întreprindere urmează să obțină licența respectivă de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Se preconizează că întreprinderea își va începe activitatea după încheierea construcției gazoductului Iași-Ungheni, în august curent. Operatorul din partea României deocamdată nu a fost desemnat.

Gazoductul Iași-Ungheni urmează să fie dat în exploatare nu mai tîrziu de 27 august 2014. Lungimea totală a conductei va atinge 43,2 km, dintre care circa 10,5 km vor fi pe teritoriul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?