X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Vești bune de la Guvernul Suediei pentru Moldova

27 mai. 2014,, 15:19   Societate
4762 1
Foto: gov.md
Guvernul Suediei va oferi Republicii Moldova aproximativ 100 de milioane de euro, în următorii şapte ani, pentru realizarea reformelor. Aceasta este una dintre prevederile Strategiei Guvernului Suediei privind cooperarea în domeniul reformelor cu Europa de Est pe anii 2014-2020.

Potrivit ambasadoarei Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman, resursele financiare vor fi direcționate spre integrarea economică a Moldovei în spațiul european, dezvoltarea economiei de piaţă, consolidarea democrației, asigurarea respectării drepturilor omului și supremației legii.

„Moldova este o ţară prioritară în cadrul Parteneriatului Estic. Astfel, Suedia a decis să aloce cîte 14 milioane de euro anual pentru promovarea reformelor, iar în şapte ani această sumă va atinge aproximativ 100 de milioane de euro”, a declarat Ingrid Tersman în cadrul unui briefing susținut alături de premierul Iurie Leancă.

În total, executivul de la Stockholm va investi în următorii şapte ani 500 de milioane de euro pentru susţinerea reformelor în ţările Parteneriatului Estic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?