X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Niciunul dintre candidaţii moldoveni nu va ajunge în Parlamentul European

26 mai. 2014,, 12:19   Societate
5725 2
Foto: cotidianul.ro
Niciunul dintre candidaţii din Republica Moldova, care s-au aflat pe listele partidelor din România la alegerile europarlamentare de duminică, nu va ajunge în Parlamentul European, potrivit rezultatelor parţiale ale scrutinului.

Potrivit agenţiei "Infotag", cei 11 candidaţi incluşi pe listele de formaţiuni româneşti sînt Veaceslav Şaramet (Alianta PSD-UNPR-PC), Ana Guţu (PNL), Alexandru Leşco și Mircea Lupan (PMP), Victor Ciumac (Noua Republică), Lucia Kurduza (PNTCD), Gheorghe Triboi şi Alexandru Strâmbeanu (Forţa Civică), Alecu Reniţă, Andrei Dumbrăveanu (Partidul Verde).

Aceştia nu se aflau însă pe primele locuri în liste, astfel încît să le fie asigurat un fotoliu de europarlamentar.

Deputata Ana Guţu, copreşedinte al Partidului Liberal-Reformator de la Chişinău, s-a aflat pe locul 19 pe lista PNL. Mişcarea Populară, care l-a avut pe liste pe fostul deţinut politic de la Tiraspol Alexandru Leşco, a obţinut doar două sau trei mandate. Leşco a fost însă pe locul opt în liste.

În total, România va trimite la Bruxelles 32 de europarlamentari.

Potrivit rezultatelor parţiale prezentat de Biroul Electoral Central din România, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut la alegerile europarlamentare de duminică 37,25% dintre opţiunile alegătorilor, PNL – 14,86%, iar PDL – 12,26%. Aproximativ 9 mii de cetăţeni români din Republica Moldova au votat la europarlamentarele de duminică la cele opt secţii deschise la Chişinău, Bălţi, Cahul şi Ungheni. Însă nu toţi doritorii au reuşit să-şi exercite acest drept pînă la închiderea urnelor. La secţia de la Ambasada României la Chişinău, cîteva sute de persoane rămăseseră la coadă la ora 21.00, cînd s-a încheiat procesul electoral.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?