Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Europenii înşişi au distorsionat sensul şi esenţa "Parteneriatului Estic" - Sturza

24 mai. 2014,, 11:53   Politică
7412 5
Foto : inprofunzime.md
”Uniunea Europeană este vinovată de distorsionarea sensului şi esenţei proiectului ”Parteneriatul Estic”. Programul iniţial care urma să asigure stabilitatea în regiune și dezvoltarea legăturilor de integrare, prevedea, printre altele, acordarea de asistenţă financiară solidă Ucrainei, Georgiei, Azerbaidjanului, Belarusului, Moldovei şi Armeniei. Însă acest obiectiv nu a fost realizat”, a declarat fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza în cadrul unei reuniuni a Clubului internațional de presă "Rezonanța socială", relatează NOI.md.

"De-a lungul timpului, datorită mai multor cauze, inclusiv crizei financiare, totul a fost redus la o filosofie a securității şi stabilității. Aceste ţări au fost forţaţi să implementeze reforme grele pentru populația acestora, fără investiții semnificative. Consecințele le putem observa acum în Ucraina. Moldova nu este o excepţie, beneficiem de granturi tehnice, în principal, pentru consultări. Asociaţia în sine nu are valoare fără pachete financiare serioase.

Doar pentru dezvoltarea agriculturii UE intenţionează în viitorul apropiat să ofere Romaniei 9 miliarde de euro. Comparați asta cu ceea ce primește ţara noastră. Europa va discredita definitiv ideea integrării europene în ochii poporului nostru, dacă nu își va schimba politica şi nu va asigura investiţii semnificative", a conchis Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?