X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Centrele de bacalaureat se transformă din locuri de creație în camere de detenție – acuzație

23 mai. 2014,, 11:07   Societate
3249 1
Foto: facebook.com
Prin instalarea camerelor de luat vederi și a detectoarele de metale în centrele de bacalaureat, Ministerul Educației intenționează să transforme aceste centre în camere detenție. Acuzația a fost lansată de către deputata comunistă Ina Șupac în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Șupac a cerut în numele fracțiunii din care face parte introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului care prevede interzicerea utilizării echipamentelor video și a detectoarelor de metale în centrele de bacalaureat.

„Centrele de bacalaureat se transformă din locuri de creație în camere de detenție. Dumneavoastră argumentați aceste măsuri prin faptul că luptați cu copiatul și corupția, în timp ce voi desfășurați ședințele de guvern și parlament fără prezența jurnaliștilor, fără camere video. Unde sînt reprezentanții mass-media?”, s-a indignat Șupac.

Propunerea înaintă de deputata comunistă nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

Menționăm că în acest an, Ministerul Educației va pune în aplicare reguli mai dure la examenele de bacalaureat pentru a preveni tentativele de copiere. Pe lîngă instalarea camerelor video în centrele de bacalaureat, elevii care vor fi suspectați că dețin obiecte interzise în sala de examen vor fi verificați cu detectorul de metale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?