X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Candu: Excluderea limbii ruse din lista disciplinelor obligatorii este inoportună

21 mai. 2014,, 16:19   Politică
6639 22
Foto: noi.md
Propunerea excluderii limbii ruse din lista disciplinelor obligatorii în această perioadă este inoportună, întrucît este adusă în atenția opiniei publice într-un context electoral și tensionat. Opinia aparține vicepreședintelui Parlamentului Andrian Candu și a fost exprimată pe o rețea de socializare.

„Mă surprinde momentul ales pentru a aduce în discuție publică subiectul scoaterii limbii ruse din lista disciplinelor obligatorii. Nu cred ca cineva ar trebui să-și impună punctul de vedere fără să țină cont de realitatea din țară. Cred ca acest subiect nu trebuie abordat într-un context tensionat și electoral. Asta dacă scopul este ca într-adevăr să facem ceea ce e mai bun pentru cetățenii noștri și nu ne pregătim pentru un nou spectacol al antagonizării, cu scopul evident de a arăta cine are viziuni mai extremiste”, a explicat Candu.

Menționăm că noul proiect al Codului educației elaborat de Ministerul Educației prevede excluderea limbii ruse din lista disciplinelor școlare obligatorii. Conform proiectului, elevii vor avea posibilitatea să-și aleagă singuri a doua limba străină pe care vor să o studieze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?