X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Separatismul ar putea fi pedepsit prin ani grei de pușcărie

19 mai. 2014,, 11:08   Politică
4952 4
Foto: noi.md
Deputații liberal-reformatori au depus un proiect de lege care prevede sancțiuni, inclusiv penale, pentru propagarea și organizarea acțiunilor separatiste. Pedeapsa maximă prevăzută în proiect pentru acțiuni separatiste este condamnarea la 20 de ani de închisoare.

Proiectul mai prevede și alte tipuri de sancțiuni cum ar fi retragerea cetățeniei, interzicerea partidului politic sau a organizației obștești implicate în acțiuni de dezbinare a societății. Cele mai aspre sancțiuni prevăzute în proiect vizează închisoare pe un termen de pînă la 5, 12 sau 20 de ani. În cazul persoanelor juridice, PLR propune amenzi usturătoare și lichidarea persoanei juridice.

„Prezentul proiect de lege vine să completeze un vid legislativ, devenit vizibil în contextul crizei geopolitice din Ucraina – revoltele separatiștilor din estul acestei țări, soldate cu victime umane, criză umanitară, evenimente ce vor duce inevitabil la apariția unui nou conflict înghețat. În ultimul timp, din ce în ce mai des, în Republica Moldova se încearcă a induce aceleași idei de separatism în mijlocul populației vorbitoare de limba rusă, cu scopul de a destabiliza situația politică din Republica Moldova, de a periclita parcursul european, asumat de autoritățile constituționale ale statului”, se precizează într-o notă informativă a Partidului Liberal Reformator.

În opinia deputaților PLR, legislația țării trebuie să prevadă instrumentarul legal necesar pentru a preveni acțiunile separatiste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?