X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Spicherul Parlamentului consideră că ziua de 9 mai trebuie începută cu cîntecul „Deni pobedî” şi încheiată cu imnul Europei

8 mai. 2014,, 12:25   Societate
3478 0
Foto: noi.md
„Sărbătoarea de 9 Mai trebuie începută cu cîntecul „Deni pobedî” și terminată cu interpretarea imnului Europei”, consideră preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Potrivit agenţiei "Infotag", miercuri seara, în şedinţa clubului de presă "Rezonanţa Socială", spicherul a declarat că ziua de 9 mai 1945 a adus pacea şi fără aceasta Europa contemporană nu ar fi existat.

În opinia lui Corman, problema dacă ziua de 9 mai ar trebui sărbătorită sau regretată "a fost creată artificial şi politizată pînă la refuz".

"Politica moldovenească este de aşa natură că nu doar în jurul acestei date se duc polemici inutile. Este o metodă a politicienilor ieftini de a-şi face un rating", a comentat şeful legislativului, amintind că anul 2014 este unul electoral.

În opinia lui, la 9 mai conducerea de vîrf a ţării intenţionează să viziteze, în mod tradiţional, Complexul Memorial al Gloriei Militare "Eternitate" şi să cinstească memoria celor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Referindu-se la subiectul despre sosirea în Moldova, pe 9 mai, a vicepremierului Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, Corman a precizat că este vorba despre o vizită "particulară".

"Există decizia privind sosirea sa. Este un fapt deja absolut cert. Iniţial, avîndu-i în vedere funcţia de copreşedinte al Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică R. Moldova – Federaţia Rusă, s-a presupus o întrevedere cu ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, la Chişinău. Dar Lazăr este în concediu. De aceea nu vă pot răspunde dacă domnul Rogozin se va întîlni cu cineva în Moldova", a explicat Corman, menţionînd că "nu poţi împiedica astfel de vizite şi nici nu ar avea vreun sens".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?