X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Procuratura cere închisoare pentru „judecătorul raider”

8 mai. 2014,, 11:01   Societate
2672 0
Foto: noi.md
Procuratura Anticorupţie a contestat sentinţa de achitare a judecătorului Curţii de Apel Bender Nicolae Nogai, acuzat de pronunţarea unei hotărîri ilegale, soldate cu urmări grave.

În acelaşi timp, procurorul general, Corneliu Gurin, a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea contestaţiei de la Curtea de Apel Bender, acolo unde a activat magistratul, către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel, pentru a asigura imparţialitate judecătorilor.

Precizăm că Nicolae Nogai este învinuit de faptul că a legalizat neîntemeiat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt-Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale „Moldova Agroindbank”. Hotărîrea judecătorului a fost însă anulată de instanţa superioară ca fiind ilegală. Ulterior, la demersul procurorului general, Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul pentru tragerea acestuia la răspundere penală şi l-a suspendat provizoriu din funcţie.

Anterior, Procuratura Anticorupţie a solicitat condamnarea magistratului la patru ani de închisoare cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?