X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi i-a promis lui Efrim un buldozer, iar lui Filat – licență în chirurgie (VIDEO)

7 mai. 2014,, 17:15   Politică
18438 41
Foto: noi.md
„Vă amintiți că în urmă cu ceva timp, mie și susținătorilor mei ni s-a refuzat înregistrarea noului partid. Noi am ajuns la un acord și am intrat în Partidul Popular Republican, pe care l-am și condus la scurt timp. Am decis, împreună cu membrii partidului, nu doar să reanimăm, ci să impulsionăm activitatea politică, dar și să efectuăm rebrandingul formațiunii. Iar pentru a preveni tentativa Ministerului Justiției de a ne refuza perfectarea documentelor necesare, i-am invitat pe doritorii de a ne susține astăzi, în cadrul vizitei la această instituție”, a afirmat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, solicitat de NOI.md să explice prezența numărului mare de oameni de diferite vîrste lîngă Academia de Științe.

Interlocutorul nu a fost de acord cu afirmația oponenților săi precum că ar fi ales cea mai reușită formă de PR – împărțirea în stînga și în dreapta a darurilor scumpe și a ajutorului financiar nevoiașilor etc.

„Încă acum un an, pînă la intrarea mea în politică, eram cunoscut în Moldova de cîteva sute de pămînteni din Fălești și cîteva zeci din alte raioane. În urmă cu 5-6 ani eu am ajutat financiar, cum am putut, pentru operații unor copii, orașului natal, sinistraților în urma inundațiilor. După ce donațiile mele locuitorilor din Cotul Morii au fost furate, eu am luat decizia să le ajut celor nevoiași în mod direct. Eu spun aceasta, deoarece să ajut oamenii este vocația mea, eu nu pot fără asta. Ce legătură are PR-ul cu asta? Iar autoritatea și recunoștința oamenilor le vom cîștiga printr-un program concret și cu acțiuni îndreptate spre ameliorarea vieții conaționalilor”, a menționat tînărul politician.

„Prin acțiunile mele de caritate eu am vrut să trezesc și în alți oameni compasiune față de cei nevoiași și dorința de a-i ajuta. Au început să apeleze la mine și businessmeni cunoscuți cu propunerea de a participa la programe de binefacere. Ei au recunoscut cinstit că nu pot face acest lucru de sine stătător de frica de a cădea în dizgrația celor de la putere. Oare e normal acest lucru? – se revoltă businessmanul. - Eu nu mă tem de nimic, afacerile mele sînt în Rusia, nu am conturi peste hotare și depozite în bănci străine și întreprinderi off-shore. Și de aceea, în calitate de politician voi merge pînă la capăt. Iar dacă vom acumula la preconizatele alegeri parlamentare cel puțin 10 la sută din voturi, puteți să nu aveți dubii”, a asigurat Usatîi.

O coloană de peste trei mii de susținători a mers pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt și apoi spre Ministerul Justiției, unde liderul Partidului Nostru a depus documentele necesare. E curios și neobișnuit faptul că înainte de trecerea coloanei pe lîngă Ministerul Justiției, tot veneau autocare din raioane, care au întîrziat la marș. Organizatorii au precizat ulterior că, în total, la acțiune au participat cel puțin patru mii de oameni.

În cadrul mitingului Renato Usatîi a promis „în caz de refuz, să-i aducă în dar lui Oleg Efrim un buldozer, iar stăpînului său, Vlad Filat, – o licență în chirurgie”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?