X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Răzbunare asupra producătorului Vlad Gorgos și formaţiei „Millenium”, pentru prietenia lor cu Igor Dodon (VIDEO)

7 mai. 2014,, 16:40   Societate
10087 4
Foto: noi.md
Participarea lui Vlad Gorgos la campania „Iubesc Moldova”, inițiată de PSRM, s-a soldat cu zădărnicirea turneului prin SUA și Canada, preconizat de producătorul formației „Millenium”.

Institutul Cultural Român și directorul acestuia, Valeriu Matei, care a colaborat cu formaţia și le-a propus aceste turnee, a considerat că, după acțiunea comună cu socialiştii, muzicieni nu mai sînt „demni” de un astfel de proiect și îi lasă „să danseze cu Dodon”.

"Igor Dodon a fost unicul care a răspuns la apelul nostru de a ajuta grupul să organizeze concertul jubiliar în anul 2012, a spus Vlad Gorgos, intervievat de NOI.md. ‒ Îi sîntem foarte recunoscători pentru acest lucru. Campania "Iubesc Moldova" este un proiect patriotic. "Millenium" nu a fluturat niciodată steagurile socialiste și nu a pledat pentru vreun partid politic. Noi sîntem doar artişti și este vorba despre o simplă recunoștință umană. Cu toate acestea, cineva a considerat că cu această participare noi ne-am "pătat" reputația. Cu o lună înainte de turneul în SUA, am fost informați că nu mai plecăm în turneu, căci susținem partidul care face "propagandă prorusă". Cum se poate întîmpla una ca asta? De ce Institutul Cultural se implică în politică? Compatrioții noștri din Statele Unite au aşteptat concertele formației "Millenium", iar acum, din cauza antipatiilor unora, au fost lipsiți de această posibilitate. Despre ce fel de stat democratic putem vorbi, cînd există oameni care ne indică ce, cum şi cine să facă?", se întreabă Vlad Gorgos.

Potrivit spuselor acestuia, din cauza prieteniei sale cu Igor Dodon, autoritățile municipale ar fi introdus colectivul său în "lista neagră", privîndu-i pe muzicieni de dreptul de a evolua în Piața Marii Adunări Naționale.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?