Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova va prelua de la Malta preşedinţia Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securităţii

6 mai. 2014,, 12:55   Societate
3793 0
Foto: noi.md
Republica Moldova va prelua de la Malta preşedinţia Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securităţii (FSC), pentru perioada mai-august 2014. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a plecat marţi la Viena, unde miercuri va susţine un discurs la reuniunea Forumului, cu ocazia preluării preşedinţiei rotative a Republicii Moldova la FSC.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al MAEIE, în prima zi a vizitei, Natalia Gherman va avea o întrevedere cu ministrul austriac pentru Europa, integrare şi politică externă, Sebastian Kurz. De asemenea, oficialul moldovean va participa la sesiunea Comitetului de miniştri al Consiliului Europei.

În ultima zi a vizitei la Viena, şefa diplomaţiei de la Chişinău va susţine o alocuţiune la şedinţa Consiliului permanent al OSCE.

Forumul OSCE de cooperare în domeniul securităţii a fost creat în anul 1992 prin decizia reuniunii CSCE de la Helsinki la nivel înalt, ca parte integrantă a CSCE/OSCE. Este un organ independent de decizie al OSCE învestit cu funcţia de a discuta problemele de securitate şi stabilitate militară în zona OSCE şi de a lua decizii cu caracter politic. La şedinţele plenare ale Forumului participă delegaţii din toate ţările-membre OSCE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?