X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Tulbure: Asocierea este percepută de cetățeni prin prisma experienței prin care a trecut societatea cu cei aflați azi la guvernare

25 apr. 2014,, 11:07   Politică
3954 5
Foto: noi.md
Declarația a fost făcută de fostul Ambasador al Moldovei la Consiliul Europei și ONU, vorbind despre datele Barometrului de Opinie Publică, prezentat joi, 24 aprilie, la Chișinău, care arată că mai bine de jumătate din populație este împotriva semnării Acordului de Asociere.

Potrivit lui Tulbure, chiar dacă actuala guvernare controlează majoritatea absolută a presei, prin intermediul căreia promovează asocierea cu Uniunea Europeană, percepția populației nu poate fi schimbată, deoarece acest proces este perceput prin prisma calității actualei guvernări.

”Tot ce s-a întîmplat în acești ani sugerează oamenilor că va fi și mai rău dacă vor rămîne acești guvernanți la putere, pentru că în cinci ani nu am avut nicio investiție cît de cît notabilă și memorabilă. Nu am avut nicio intrare pe piața, care este una închisă. Multe domenii economice sunt monopolizate de grupuri oligarhice. Practica și regulamentele Inspectoratului Fiscal nu este stabilă, nu este predictibilă și nu este prietenoasă mediului de afaceri. Agenții economici se confruntă cu atitudini ostile din partea Fiscului și se creează impresia că Inspectoratul Fiscal nu are de gînd să colaboreze, ci duce o luptă cu agenții economici care creează fluxuri financiare”, a declarat Tulbure.

Sursa citată a subliniat că din aceste considerente nu poate fi așteptată o altă atitudine din partea populației. ”Nu pot fi altele așteptările de la asociere pentru că asta este calitatea actualei puteri din RM care promovează procesul. Și nu este atît problema asocierii, pentru că nu suntem noi primii, cît a modului de implementare a acestui proces. Asocierea este percepută de cetățeni prin prisma experienței prin care a trecut societatea cu cei aflați azi la guvernare”, a concluzionat Alexei Tulbure.

Barometrul de Opinie Publică a arătat că 52% din populația Moldovei consideră că semnarea și implementarea Acordului de Asociere cu UE va duce la pierderea veniturilor agenților economici, din cauza pierderii pieții de desfacere a Federației Ruse.

Barometrul de Opinie Publică a fost realizat în perioada 28 martie – 13 aprilie 2014, pe un eșantion de 1 115 persoane. Marja de eroare este de +/- 3 %.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?