Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Integrarea europeană şi dezvoltarea relaţiilor cu partenerii estici este de o importanţă vitală pentru RM - Igor Corman

18 apr. 2014,, 11:09   Politică
3624 8
Foto: noi.md
Moldova necesită atît integrare europeană, cît şi dezvoltarea relaţiilor cu partenerii din Est, precum şi în cadrul CSI. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul întrevederii de la Sankt Petersburg cu preşedintele Dumei de Stat a FR, Serghei Narîşkin, Preşedintele Consiliului Adunării Federale a Federaţiei Ruse, preşedintele Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Valentina Matvienko.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al parlamentului, discuţia s-a axat pe situaţia din regiune şi priorităţile cooperării pe viitor.

Corman a pledat pentru stabilizarea situaţiei din Ucraina "evitarea confruntării şi prevenirea extinderii separatismului".

Speakerul a mai relatat despre ultimele evenimente din domeniul reglementării conflictului transnistrean.

Potrivit comunicatului, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, a reconfirmat poziţia Federaţiei Ruse, potrivit căreia soluţionarea problemei transnistrene trebuie să aibă loc în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

În contextul aspirării Republicii Moldova spre integrarea europeană, Corman a exprimat deschiderea părţii moldoveneşti pentru organizarea consultărilor pe marginea textului Acordului de Liber Schimb şi Comerţ Aprofundat între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care va fi semnat în viitorul apropiat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?