Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Miniştrii de externe ai Germaniei şi Franţei vor vizita Chişinăul

11 apr. 2014,, 09:00   Societate
3709 0
Foto: noi.md
Miniştrii de externe ai Germaniei şi Franţei vor efectua în timpul apropiat o vizită la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, prim-ministrul Iurie Leancă a avut joi, la Berlin, o întrevedere cu ministrul federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care a reconfirmat că va întreprinde la Chişinău o vizită comună cu omologul său francez, Laurent Fabius, amînată anterior din cauza crizei din Ucraina.

În cadrul întrevederii cu ministrul german de externe au fost discutate subiecte ce țin de relaţiile bilaterale, investiţiile companiilor germane în Republica Moldova şi agenda europeană a ţării. De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii privind situaţia din regiune.

Premierul Iurie Leancă a exprimat gratitudine pentru suportul constant al Germaniei oferit Moldovei în plan bilateral, dar şi internaţional.

Frank-Walter Steinmeier a menţionat că Republica Moldova parcurge o perioadă importantă şi a reiterat sprijinul Berlinului pentru realizarea transformărilor democratice din ţară.

În ultimele săptămîni, la Chişinău s-au aflat mai mulţi oficiali străini, printre care premierul polonez Donald Tusk, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja, ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, Ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Martin Lidegaard, şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Elene, Evangelos Venizelos. Toţi oficialii străini au venit la Chişinău cu un mesaj de încurajare a parcursului european al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?