Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Experţi: Partidele de guvernămînt au început colectarea fondurilor pentru alegeri – fură ca în codru (VIDEO)

10 apr. 2014,, 15:35   Politică
5175 3
Foto: noi.md
"Partidul Liberal Democrat, prin intermediul primarilor săi și al președinților de raioane, a început colectarea de fonduri pentru viitoarele alegeri parlamentare. Din bugetul de stat, cu aplicarea unor scheme elementare, realmente hoțeşti, sînt delapidate sume financiare imense. Un exemplu vorbitor în acest sens este activitatea președintelui raionului Criuleni, Vitalie Rotari", a declarat în cadrul unei conferințe de presă președintele Asociației pentru Prevenirea și Combaterea Crimelor Economice și Corupției, Andrei Donică.

NOI.md informează că șeful asociației a prezentat reporterilor documentele oficiale ale Agenției Proprietății Publice, în care au fost înregistrate două tranzacții ale Consiliului Raional Criuleni, efectuate în anul 2013. Conform unui contract cu firma SRL "Unvent-construct", aceasta din urmă ar fi schimbat la grădinițele, școlile și liceele din cîteva sate ale raionului uşile şi ferestrele vechi cu geamuri şi uşi termopan în sumă totală de 33 milioane 800 mii de lei. Potrivit altuia, raionul a achiziționat de la firmele "Rute Interne" și "Proautoreflex" două automobile Mercedes și Volkswagen cu anul producţiei 2010 și 2012, respectiv.

În primul caz, experții Asociației au avut suspiciuni în privinţa faptului că pentru astfel de lucrări de proporţii a fost contractată o firmă care fusese înregistrată la Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova cu doar o săptămînă înainte de semnarea contractului.

"Suspiciunile noastre referitoare la o eventuală escrocherie financiară au fost confirmate în timpul analizei costului lucrărilor conform contractului și preţului mediu al aceloraşi servicii pe piața Moldovei. Preţurile pentru termopane şi lucrările de instalare la firmele cu o experienţă solidă, de circa 20 de ani în domeniu, s-au dovedit a fi... de trei ori mai ieftine. Cine se va alege cu cele douăzeci și ceva de milioane rămase, trebuie să stabilească organele competente", a reamintit Donică.

"Iar în cazul achiziționării automobilelor este suficient să se opereze cu nişte fapte și cifre. Ambele autovehicule aparţin unui proprietar, unui oarecare cetățean Stăianu. Volkswagenul din 2012 (la mîna a doua) i-a costat pe contribuabili aproape un milion de lei, în timp ce dealerul acestui brand în Republica Moldova vinde mașini noi la preţul de 510-520 de mii de lei", a adăugat expertul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?