Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

General georgian: Lunetiștii din Kiev – oamenii lui Saakașvili

10 apr. 2014,, 03:14   Externe
8604 10
Foto: ntv.ru
Generalul georgian, fostul comandant al batalionului "Avaza", Tristan Țitelașvili, a declarat că patru lunetiști georgieni din structurile de forță controlate de ex- președintele Georgiei Mihail Saakașvili, au acționat pe Maidan.

"Cunosc identitatea celor patru persoane care s-au aflat acolo ca lunetiști, dar în interesul anchetei, nu le pot da numele. Materialele anchetei în două săptămîni vor fi trimise la procuratură. Pot să spun doar că acești oameni sînt foști angajați ai structurii de forță controlate de Saakașvili. Fosta putere îi antrena în mod special pentru astfel de lucruri. Grupul lor la Kiev era condus de Ghivi Targamadze și Ghia Baramidze", - a declarat generalul, anunță "Gruzinform".

Noile autorități susțin că ordinul de a trage în manifestanți a fost dat de Ianukovici, între timp adversarii lor cred că în spate s-a aflat cineva dintre politicienii care la acel moment se afla în opoziție. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat vina pentru acțiunile lunetiștilor la Kiev pe organizația radicală "Pravîi sector".

Procuratura Generală a Ucrainei, care efectuează ancheta, a stabilit identitatea lunetiștilor care au tras în opoziționari și în forțele de ordine, dar numele lor nu au fost făcute publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?