X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul Danemarcei s-a informat la Tiraspol „din prima sursă”

4 apr. 2014,, 11:24   Societate
3348 1
Foto: business-advisor.ro
În Tiraspol, astăzi a avut loc o întrevedere între ministrul Afacerilor Externe al nerecunoscutei RMN, Nina Ștanski, și ambasadorul Danemarcei în România și Republica Moldova, Mikael Sternberg, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al ministerului.

Mikael Sternberg se află în regiunea transnistreană în premieră. Scopul vizitei este de a obține „din prima sursă” informație privind situația din stînga Nistrului și mersul procesului de negocieri dintre Tiraspol și Chișinău.

Nina Ștanski a mulțumit diplomatului danez pentru interesul manifestat față de Transnistria și l-a informat despre dificultățile cu care se confruntă regiunea în legătură cu situația din Ucraina, care este stat garant în procesul de negocieri. Ștanski a menționat că situația se complică din cauza conflictului nesoluționat cu Moldova, care „intensifică împotriva Transnistriei măsurile de discriminare, care se manifestă prin blocada economică, de transport, bancară”.

„Deschiderea noastră vă permite să faceți concluzii de sine stătător cu privire la ceea ce se întîmplă aici, cu atît mai mult că dificultățile care sînt acum în regiune întorc părțile aflate în conflict la starea de război informațional, ceea ce are un impact foarte negativ asupra relațiilor. De aceea, noi sîntem interesați să avem un dialog deschis”, a menționat Ștanski.

Sursa citată nu precizează ce declarații a făcut ambasadorul Danemarcii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?