Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi introdusă pedeapsa penală pentru escrocherii în sectorul bancar

3 apr. 2014,, 10:46   Economie
3878 0
Foto: pravo.ru
În Republica Moldova va fi introdusă pedeapsa penală pentru administratorii şi acţionarii băncilor comerciale pentru obstrucţionarea activităţii instituţiilor statului, prezentarea informaţiilor false sau inexacte, gestiunea frauduloasă a băncii şi insolvabilitatea bancară intenţionată, transmite NOI.md.

Amendamentele respective au fost aprobate de Guvern cu scopul de a preveni abuzurile în activitatea bancară și deposedarea acționarilor de proprietate și pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar. Astfel, distrugerea sau deteriorarea bunurilor băncii de către administratorul ei, care au adus prejudicii mari, va fi sancționată cu o amendă de la 500 pînă la 1000 de unități convenționale sau privațiune de libertate pe un termen de pînă la 8 ani.

Pentru falsificarea sau nimicirea documentelor bancare, prezentarea informațiilor false sau tăinuirea datelor veridice este prevăzută amendă de la 500 pînă la 1000 de unități convenționale sau privațiune de libertate pe un termen de pînă la 3 ani, cu interdicția de a deține anumite funcții pe o perioadă de la 2 pînă la 5 ani.

Pentru insolvabilitatea bancară intenționată sau pentru neaplicarea unor măsuri cuvenite, inclusiv pentru cheltuieli exagerate, vînzarea activelor băncii la preț mai mic decît cel real etc., este prevăzută amendă de la 2000 pînă la 3000 de unități convenționale sau privațiune de libertate pe un termen de la 4 pînă la 6 ani. Aceleași acțiuni comise de un grup de administratori sau acționari cu scopul de a evita achitarea datoriilor sau relansarea afacerii vor fi sancționate cu amenzi de la 2500 pînă la 3000 de unități convenționale sau privațiune de libertate pe un termen de la 5 pînă la 6 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?