X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ștanski i s-a plîns lui Bogojevic împotriva Moldovei și Ucrainei

27 mar. 2014,, 09:44   Societate
4634 0
Foto: obzormd.com
Printre mai multe pretenții formulate față de partea moldovenească în cadrul întrevederii ministrului de externe al nerecunoscutei RMN, Nina Ștanski, cu delegația OSCE condusă de reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al acestei organizații, Radojko Bogojevic, partea transnistreană s-a arătat îngrijorată de declarațiile ambasadorului Ucrainei în Moldova și ale premierului moldovean, relatează NOI.md cu referire la site-ul departamentului transnistrean de externe.

Potrivit lui Ștanski, asemenea declarații „nu doar că nu fortifică structura negocierilor, dar şi, posibil, au scopul de a reformata procesul de negocieri”.

„Ambasadorul Ucrainei în Moldova, care mai este şi reprezentantul politic al Ucrainei la negocieri, îşi permite la un post de televiziune din Moldova să vorbească despre insolvența rolului Rusiei în calitate de mediator. Prim-ministrul moldovean, Iurie Leancă, merge și mai departe, vorbind despre o descalificare deja a doi participanţi la negocieri – ţările-garante Rusia şi Ucraina. Contez foarte mult pe faptul că în calitate de reprezentant special al președinției sîrbo-elvețiene a OSCE veți găsi instrumentele și cuvintele potrivite pentru a aminti participanților la procesul de negocieri că noi ne conducem mai întîi de toate de documentele procesului de negocieri”, a menționat Ștanski.

Reprezentanta Tiraspolului a amintit că, în conformitate cu acest document, toate părțile aflate la masa de negocieri sînt partenere egale, obligate să se respecte reciproc.

„Recunosc că în asemenea condiții îmi este destul de greu să vorbesc despre viitoarele noastre şedinţe. Este greu să vorbeşti despre un dialog dintre doi parteneri egali atunci cînd unuia dintre ei în mod deschis i se leagă mîinile, i se vorbeşte în limba şantajului”, a menționat Ștanski.

În cadrul briefingului de presă Nina Ștanski a declarat că partea transnistreană nu exclude posibilitatea amînării rundei următoare de negocieri, preconizată pentru 10-11 aprilie 2014, din cauza „încălcării grosolane de către unii participanți a principiilor și procedurilor de negociere”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?