X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputații au pregătit o surpriză pentru consilierii locali

21 mar. 2014,, 13:11   Politică
4161 1
Foto: noi.md
Indemnizațiile acordate aleșilor locali pentru participarea la ședințele consiliilor locale nu vor putea depăși suma de 500 de lei pe ședință. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în prima lectură, cu majoritate de voturi, de către deputați.

În prezent, indemnizația acordată pentru participarea la o ședință poate ajunge și la 2000 de lei. Autorul inițiativei legislative, democratul Gheorghe Brașovschi, a precizat că unii consilieri locali și-au stabilit alocații exagerate.

„Prevederile existente trezesc ambiguități în ceea ce privește stabilirea indemnizației. Nu este rațional a menține sintagma de „două salarii minime”. Mărimea indemnizațiilor variază foarte mult. Totodată, sînt și cazuri exagerate, de exemplu în Chișinău. Se creează impresia că unii consilieri încurcă consiliile locale cu SRL-uri sau cu întreprinderi individuale”, a precizat Brașovschi.

Menționăm că, anterior, consilierul municipal comunist Victor Gurău a criticat proiectul de lege, acuzîndu-i pe deputați de jocuri duplicitare. Potrivit lui Gurău, reducerea indemnizațiilor pentru consilieri va genera o creștere a cazurilor de corupție în rîndul aleșilor locali.

În prezent, consilierii din cadrul CMC primesc o indemnizație de 2000 de lei pentru participarea la fiecare ședință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?